Bodega Borsao Zarihs (100% Syrah) 2019
OverzichtDe eerste Syrah is in 2002 geplant in de uitlopers van de Moncayo. De wijnstokken werden zorgvuldig geplant om te profiteren van de grond, de zon en het unieke karakter van de Cierzo (een stevige wind die meer dan 200 dagen per jaar uit het noordwesten waait), die de druiven verfrist van bloei tot maximale rijpheid. De hoogte van de wijngaard is van 350 tot 600 meter boven zeeniveau, in kalksteengrond, waardoor de Syrah een aangename zuurgraad krijgt. De maceratie duurt tussen de 4-5 dagen en de totale fermentatie duurt 15-20 dagen in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 22 ° tot 26 °. 12 maanden gerijpt in nieuwe Amerikaanse eikenhouten vaten, en andere in roestvrijstalen tank.
Uiterlijk: ondoorzichtig rood-zwart. Karmozijnrode-paarse rand.
Aroma: krachtige impressie van bramen, met een vleugje houtrook en zoete vanille.
De neus begint zich te openen en ontwikkelt tonen van pure chocolade.
Smaak: de eerste impact is erg vol, met een zachte, zachte structuur.
De smaken van donkere bessen domineren; wilde bramen en gedroogde pruimen, met tonen van espressokoffie. Serveren bij Spareribs, pulled pork of beef brisket smaken fantastisch bij deze krachtige wijn. Pittig gekruide gegrilde paprika's of prei zijn een uitstekend vegetarisch alternatief.
Druiven: 100% Syrah