only web
Cremant De Bourgogne Bailly Lapierre Brut
OverzichtDe exploitatie van de ondergrondse steengroeven van Bailly gaat terug tot de Middeleeuwen. De kalksteen van zeer goede kwaliteit werd tot in de 20e eeuw gebruikt voor de bouw van monumenten zoals kastelen en kerken en steden. Het vervoer werd vergemakkelijkt door de rivier de Yonne, die aan de voet van de groeven stroomt. Sinds 1972 herbergen deze steengroeven de kelders van Bailly-Lapierre, opgericht door de wijnbouwers van de Auxerrois streek, voor de productie van Crémant de Bourgogne: 4 hectare kelders voor 7 miljoen opgeslagen flessen.
Bailly-Lapierre Cremant de Bourgogne Reserve Brut heeft een frisse aanzet, rijp fruit en veel sap. Deze bubbel heeft een prettige afdronk waarbij het fruit domineert. Het is een geweldige wijn, die voor Champagne zeker niet onderdoet. Drink deze Cremant de Bourgogne op een temperatuur van 8-10°C. Deze Cremant de Bourgogne is lekker bij de borrel, feestelijke aangelegenheden, visgerechten en bij niet te pittige Aziatische gerechten.
Druiven: Pinot Noir, Gamay, Chardonnay en Aligoté