Cantina Toblino Elimaro dolomiti IGT 2018
OverzichtWijngaarden: selectie van de beste druiven geproduceerd in de wijngaarden grenzend aan Cantina Toblino in het Sarca Plan, uitgevoerd onder biologische landbouw in samenwerking met de Edmund Mach Foundation (Landbouwinstituut van San Michele all'Adige). Het microklimaat dat gunstig is voor de teelt van wijnstokken vermengt zich met losse bodems van alluviale oorsprong, gevormd dankzij de overdracht van de Sarca-rivier afkomstig uit de Brenta Dolomieten en die in de loop van de tijd door de karakteristieke Limarò-kloof stroomde. Vinificatie en rijping: de druiven bereiken een perfecte rijping dankzij een bijzonder droog en winderig microklimaat gecreëerd door de interactie tussen L'Ora del Garda, dat in de middag vanuit het zuidwesten waait, en de koude stromingen die door de Limarò-kloof neerdalen van het noorden, die een duidelijke thermische excursie garanderen. Na het pletten en ontstelen worden de druiven gevinifieerd in afgeknotte kegelvormige vaten met een lange maceratie in contact met de schil. De rijping, die minimaal 36 maanden duurt, vindt uitsluitend plaats in grote eikenhouten vaten. Na een korte evolutie in de fles van enkele maanden is eLimarò klaar om op de markt gebracht te worden.
Proeverij & Pairing: om de elegantie en structuur van deze wijn te maximaliseren, te proeven in grote glazen bij een temperatuur van 16-18°C in combinatie met rood vlees en oude kazen. Uitstekend bij uitgebreide vleesrecepten zoals gestoofd vlees, stoofschotels en stoofschotels van vlees en wild.
Druiven: Rebo & andere kruisingen