only web
Domaine Papaioannou AOP Néméa Ktima Agiorgitiko 2019
OverzichtThanasis Papaioannou is een van de eerste producenten die het idee heeft bedacht en gepromoot dat wijn, door middel van een biologisch evenwicht, zijn eigen kenmerken/onderscheidende kenmerken moet behouden die voortkomen uit de variëteit, de locatie van de wijngaard en alle activiteiten die worden uitgevoerd. uit door de wijnboer – producent. Eigenaar van een grote wijngaard verspreid over verschillende regio's van Nemea, cultiveerde hij op elke locatie de verscheidenheid aan wijnstokken die er perfect bij pasten. Zijn zoon Georges, een scheikundige-oenoloog, zet de traditie voort en zorgt op een zeer creatieve manier voor de familiewijngaard, evenals voor de productie van wijn in de moderne wijnmakerij in Ancienne Némée. Hun gezamenlijke doel is de voortdurende verbetering van de geproduceerde wijnen, het behoud van hoge gezondheidsnormen en organoleptische kenmerken, evenals het experimenteren met nieuwe soorten wijnen. De omvang van het familielandgoed (57 hectare), de verdeling van bepaalde percelen in regio’s van het gebied die worden gekenmerkt door verschillen in het ecosysteem en de ouderdom van de wijnstokken, leiden tot een veelzijdig resultaat.
2 maanden in eikenhouten vaten + 6 maanden op fles, robijnpaars met in de neus geuren van rood fruit, vanille en karamel, in de mond een perfect uitgebalanceerd palet dankzij de zuurgraad met tannines die voor een stevige structuur zorgen. Serveren met rood vlees, moussaka, BBQ, gestoofde gerechten, Souvlaki.
Druiven: 100% Agiorgitiko